Markedet for salg af brugte leasede biler vokser meget hurtigt. Det er mere og mere populært at lease, og det er oveni meget populært at købte brugte biler. Det er de færreste mennesker, der kan købe en ny bil, og derfor vælger mange af os at købe fornuftige, brugte biler i stedet. Flere og flere leasingbiler bliver nu solgt som brugte biler. Det kan hurtigt være en klog og fornuftig handel, men der er mange ting, du skal vide før, du køber din første brugte leasede bil. Ellers kan det hurtigt blive til en meget dårlig handel i stedet. Derfor prøver vi med denne artikel at gøre dig klogere på, hvad du skal vide, når du overvejer at købe en leaset bil brugt.
Først og fremmest: tjek markedet
Der er altså mange ting at være bevidst over, når du vælger at købe en brugt leasingbil. Først og fremmest er et godt udgangspunkt at undersøge det generelle marked for leasingbiler. Det er vigtigt at have en fornemmelse af, hvad sådan en bil kommer til at koste dig. Dette kan du blandt andet gøre på https://bilhandel.dk/leasing-biler. Med sådanne priser som udgangspunkt, kan du undersøge det almindelige brugtbilmarked, og dermed sammenligne og blive klogere på, hvad du skal gøre ud fra prisens aspekt af situationen.
Herefter skal du tjekke beskatningsgrundlaget
Når du har fundet den bil, du ønsker at købe, så tjek altid, hvad leasingselskabet selv har købt bilen for i tidernes morgen. Der skal altid være en sammenhæng mellem nypris og brugtpris. Prisen for en original bil kan du finde på bilens beskatningsgrundlag, som leasingselskabet gerne skal offentliggøre på deres hjemmesider. Ud fra dette bliver du klogere på, hvad bilen har været beskattet til for dem. Din pris på bilen som køber skal være væsentligt lavere end din sælgers beskatningsgrundlag på bilen. Hvis den ikke er det, skal du forhandle den ned til en ordentlig pris som viser, at bilen er solgt til at lavere værdi end købt til i tidernes morgen, da bilen nu er gået fra ny til brugt.
Tjek også altid standen på bilen
En brugt leaset bil er ligesom almindelige brugte biler: de skal tjekkes. Du skal altid tjekke bilens fysiske stand og undersøge, om du gør en god handel eller ej. Du har ofte en fordel, når bilen har været leaset, fordi den ofte kun har været i brug i et par år. Her har almindelige brugte biler til salg ofte mange flere år på bagen. Et godt udgangspunkt er at få hjælp af en mekaniker udefra. En udefrakommende mekaniker kan hjælpe dig med at kigge på bilen og dens stand. Typisk er leasingbiler ikke rustbehandlede, fordi selskaberne kun ejer dem i så få år. Derfor kan du også risikere, at du skal et smut på værksted efter handlen er overstået. Dette besøg kan hurtigt løbe op over 20.000 kroner, især hvis der også skal nye dæk og bremser oveni en rustbehandling.
Tjek også nummerpladen
Det er også vigtigt, at du tjekker nummerpladen på bilen. På den måde ved du, om der er restgæld i bilen eller ej. Dette gælder alle brugte biler på markedet, du kan overveje at købe. På steder som tjekbil.dk kan du undersøge diverse nummerplader. Med denne information bliver du blandt andet klogere på, om der er restgæld i bilen. En bil med restgæld er aldrig sjov at overtage, for det betyder, at du skal tilbagebetale gælden. Gør du ikke det, kan politiet komme og klippe dine nummerplader over, og tage bilen. Det at tjekke nummerpladen giver også megen anden god viden. For eksempel kan du finde ud af, hvornår bilen sidst var til syn. Du kan også blive klogere på, hvad den har fået repareret. Ydermere finder du frem til, hvor mange kilometer den har kørt ved sidste serviceeftersyn. Dette skal gerne passe ret meget overens med, hvad sælger opgiver af antal kørte kilometer til dig. Hvis du får oplyst færre kilometer af sælger, kan du være sikker på, at du bliver snydt.
Det kan være rigtigt fornuftigt at købe en brugt leasingbil, fordi deres stand er god, og alderen ofte er lav. Der er bare nogle ting, som du altid bør undersøge inden, at du underskriver købsaftalen.